Resepi Ayam Goreng Madu yang mudah dan sedap, di perap bersama kicap manis, kunyit, halia, bawang, serai dan di salut madu pastinya menjadi kegemaran.
Oleh : Che' Nom
- Masa:
- Penyediaan: 15 minit | Memasak: 15 minit | Keseluruhan: 30 minit
Jumlah Hidangan : 3
Bahan-Bahan:
- 1/2 ekor ayam (dipotong sederhana kecil)
- kicap manis
- 2 sudu besar madu
- Bahan kisar:
- 2 cm kunyit
- 2 cm halia
- 4 ulas bawang merah
- 4 ulas bawang putih
- 1 btg serai
Cara Membuat:
- Perap ayam bersama bahan kisar, kicap manis,madu dan sedikit garam selama 1 jam.
- Goreng sehingga ayammasak/keperangan.
- Toskan. Gaulkan sekali lagi bersama madu. Sedia untuk dimakan.
- Tips
- Terbaik jika dibiarkan ayam diperap semalaman.
0 comments:
Post a Comment